Στο επίκεντρο νέας δικαστικής έρευνας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ακίνητο στη Σύρο που ανήκε στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου και πουλήθηκε το 2016.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε τη νέα της κίνηση λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ασκήθηκε σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που τους επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου στη Σύρο είναι εικονική ή όχι αλλά και να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε φορολογική ενημερότητα, για τη μεταβίβαση, στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του ενώ υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας και εκτιμήσεις νομικών αναφέρουν πως η περιουσία τους θα έπρεπε να έχει δεσμευθεί από το 2013.

Και ενώ οι αρμόδιες αρχές αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν και φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών.

Οι επίμαχοι λογαριασμοί έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ενδεχόμενη σύνδεση τους με χρήματα που προέρχονται από εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την περίπτωση οι λογαριασμοί να συνδέονται και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού.