Για έναν ολόκληρο χρόνο ο 45χρονος αρτοποιός Σ.Π. ζούσε μια παθιασμένη σχέση με την 29χρονη ερωμένη του Ε.Β. Ο ίδιος ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών κι εκείνη χήρα με έναν 11χρονο γιο.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Αρχικά, πίστεψε πως η σχέση τους θα ήταν περιστασιακή αλλά, όσο ο καιρός περνούσε, τα αισθήματα του για εκείνη γίνονταν ολοένα και πιο βαθιά με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να χωρίσει και να της ζητήσει να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους.

Η άρνηση της τον βρήκε απροετοίμαστο. Η γυναίκα του είπε πως δεν ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους και λίγες ημέρες αργότερα ταξίδεψε, μαζί με το γιο της, για τη Γερμανία αποφασισμένη να κάνει μια νέα αρχή, σ’ ένα νέο τόπο. Ο Σ.Π. επέστρεψε στην οικογένεια του αλλά δεν μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να ξεπεράσει τον χωρισμό του από την Ε.Π. Υπέφερε από το πάθος του για εκείνη και όταν, τέσσερις μήνες αργότερα,έμαθε πως η νεαρή γυναίκα επέστρεψε στη Βέροια από τη Γερμανία, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες που είχε, πήγε και τη βρήκε.

Η ερωτική έλξη ήταν τέτοια που κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Όταν, όμως, ο 45χρονος της πρότεινε να ζήσουν και πάλι μαζί εκείνη, για μια ακόμη φορά,αρνήθηκε δηλώνοντας του ότι θα επέστρεφε στη Γερμανία όπου την περίμενε ο γιο της.

Το βράδυ της 6ης Μαΐου του 1965 ο Σ.Π. ζήτησε από την 29χρονη να τον συναντήσει για μια ακόμη φορά. Η ώρα ήταν 9 όταν η γυναίκα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του 45χρονου για μια τελευταία βόλτα. Το ζευγάρι πήγε σε μια ερημική τοποθεσία, λίγα χιλιόμετρα, έξω από τη Βέροια.

Ο Σ.Π. έκανε μια ακόμη προσπάθεια να την μεταπείσει ζητώντας της να επισημοποιήσουν το δεσμό τους αλλά εκείνη και πάλι δεν του είπε το «ναι». Θα έφευγε, ήταν αποφασισμένη. Καυγάδισαν αλλά όταν εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο για να φύγει από κοντά του δεν κατάφερε να απομακρυνθεί.

Ο Σ.Π. την ακολούθησε έβγαλε το περίστροφο, που είχε κρύψει στην τσέπη του, και την πυροβόλησε τρεις φορές. Η μια σφαίρα τη χτύπησε στο λαιμό και οι δυο στο στήθος. Η γυναίκα έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτη και λίγα λεπτά αργότερα ξεψύχησε στα χέρια του 45χρονου. Ο άνδρας επέστρεψε στο αυτοκίνητο του. Κάθισε στη θέση του οδηγού, άφησε το όπλο στη θέση του συνοδηγού, έκλεισε τα τζάμια και κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου του. Είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του. Ήταν κάτι που σκεφτόταν πολύ καιρό και είχε αποφασίσει και τον τρόπο.

Έβγαλε από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του ένα μικρό μπουκαλάκι το οποίο περιείχε παραθείο. Ήπιε το παραθείο και έσβησε, λίγο αργότερα, μπροστά στο τιμόνι.

Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας ένας περαστικός αγρότης βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. Μια γυναίκα νεκρή λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο, όπου είχε ξεψυχήσει ο  άνδρας.