Φόβους ότι η μαφιόζικη εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου, ανηλεούς πολέμου μεταξύ των ομάδων της νύχτας.

«Ο Βασίλης είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά και τελευταία είχε πολλούς και θανάσιμους εχθρούς», αναφέρει αστυνομικός στην Espresso.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου του Βασίλη Γρίβα να δόθηκε ακόμα και μέσα από την φυλακή, από αντιπάλους του 47χρονου που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς εδώ και χρόνια με το γνωστό «bodybuilder».

Άλλωστε, μέχρι πρότινος, ο Γρίβας θεωρούνταν στενός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη, με το παρατσούκλι «σαμπρέλας», ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δέχθηκε δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές από δυο Αλβανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να του κόψουν το λαρύγγι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όσον αφορά στο Β. Γρίβα, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν «συλλέξει» τα «μάτια» και τα «αυτιά» της Ασφάλειας, είχε αυτονομηθεί δημιουργώντας την δική του ομάδα.

Το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει νέους συσχετισμούς μέσα στην νύχτα, με αποτέλεσμα συγκεκριμένος άνθρωπος, που θεωρείται στενός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη, να δυσαρεστηθεί από τις κινήσεις του 47χρονου και να του στείλει το μήνυμα.

Μάλιστα, πριν από δυο χρόνια, σημειώθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας με συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως οι δυο εχθροί τα τελευταία δυο χρόνια ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα.