«Σαφάρι» για τον εντοπισμό του αποδέκτη πανάκριβων ποδηλάτων που έκλεβε 34χρονος από περιοχές των Νοτίων προαστίων, έχει εξαπολύσει η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο 34χρονος φαίνεται πως ήταν γνώστης των ποδηλάτων και της αξίας τους, καθώς το πιο φτηνό ποδήλατο που είχε κλέψει κόστιζε 500 ευρώ και τα πιο ακριβά από 4.500 έως και 5.000 ευρώ.

Μάλιστα στην οδό Σπετσών στην Βούλα είχε κλέψει ποδήλατο ιδιοκτησίας γνωστού μηχανολόγου και συνεπώνυμου κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, το οποίο κόστιζε 4.500 ευρώ, καθώς ήταν μάρκας Mercedes Βenz, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Στο σταθμό Μετρό του Ελληνικού, ο ίδιος δράστης είχε καταφέρει να κλέψει ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας 5.000 ευρώ, το οποίο η 34χρονη ιδιοκτήτρια του το είχε κλειδώσει με αλυσίδα στο σημείο, προκειμένου να κάνει τα ψώνια της.

Όπως γράφει η Espresso, το τέλος στη δράση του 34χρονου κλέφτη ποδηλάτων σημειώθηκε στην περιοχή της Γλυφάδας, την στιγμή που είχε κόψει την κλειδωνιά σε αλυσίδα ασφαλείας ποδηλάτου συγκεκριμένης μάρκας, αξίας άνω των 500 ευρώ.

Η 29χρονη ιδιοκτήτρια του πανάκριβου ποδηλάτου άκουσε το θόρυβο και βγήκε στην αυλή του σπιτιού της για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να έλθει αντιμέτωπη με το κλέφτη. Παρά τις φωνές που έβαλε η νεαρή γυναίκα, ο 34χρονος με ψυχραιμία έβγαλε το ποδήλατο από την αυλή, το καβάλησε και προσπάθησε να διαφύγει.

Η νεαρή γυναίκα μετατράπηκε άμεσα σε ντετέκτιβ, καθώς ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ενώ παράλληλα παρακολούθησε με το αυτοκίνητο της το κλέφτη, προκειμένου να δει που θα πάει ώστε να ενημερώσει τους Αστυνομικούς τις ΔΙΑΣ όπως και έκανε, με αποτέλεσμα την σύλληψη του.