Για «τα εμπόδια και τα παράσιτα» στη σχέση της με τον Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε η Βίκυ Σταμάτη στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού και ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα για τα πρώτα λόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου προς εκείνη όταν έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, η ίδια αποκάλυψε πως της είπε: «Δυστυχώς ή ευτυχώς έπεσε σε εσένα ο κλήρος στο να με οδηγήσεις από το σκοτάδι στο φως».

«Η σχέση του Άκη Τσοχατζόπουλου με εμένα πέρασε από κύκλωπες και λαιστρυγόνες. Ήταν άπειρα τα προβλήματα και τα παράσιτα τα οποία δημιουργούσαν εμπόδια. Και χάσματα αγεφύρωτα. Με ονοματεπώνυμο είναι αυτά. Ενδοοικογενειακά πρόσωπα και εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι είχαν σχέση με αυτή την ομάδα που πριν ήταν ένα τεράστιο κόμμα και λέγεται ΠΑΣΟΚ, τώρα δεν ξέρω πως λέγεται. Έχει αλλάξει όνομα. Αυτή η ομάδα λοιπόν που κάποτε ήταν πρώτο κόμμα και σήμερα είναι τρίτο, τέταρτο, πέμπτο, είχε πάρα πολλά προβλήματα εξαρχής από τη σοβαρή απόφαση που πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέξει τον άνθρωπο, τον σύντροφο, τη μάνα του παιδιού του, τη γυναίκα του. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί, δεν κατάλαβα τότε. Τώρα το γνωρίζω», πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Σρόιτερ επέμεινε για τις εντάσεις που υπήρχαν στη σχέση λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Τσοχατζόπουλου, σχολιάζοντας μάλιστα πως «αυτό συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει έναν άλλο άνθρωπο στην πορεία της ζωής του. Παιδιά και πάει λέγοντας αντιδρούν με τους δικούς τους τρόπους». «Ενήλικα παιδιά, στην ηλικία μου», τον διέκοψε η Βίκυ Σταμάτη και μίλησε για την αντιμετώπιση που είχε από την οικογένειά του πρώην υπουργού:

«Ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν ξέρει πόσο τον λάτρεψα. Και από σεβασμό στη λατρεία και σε εκείνον και σε αυτή την κατάσταση την οποία διανύει αυτή τη στιγμή εγώ δεν θα αναφερθώ στα παιδιά του. Θα αναφερθώ όμως στη μητέρα και στην τέως σύζυγο η οποία υπήρξε καθοδηγητής για πάρα πολλά δεινά τα οποία υπέστη ο Τσοχατζόπουλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κι εγώ».

«Στη δίκη έδειξε εσάς για αυτά τα δεινά», σημείωσε ο Αντώνης Σρόιτερ για να λάβει την απάντηση: «Έπρεπε κάπως να επιχειρηματολογήσει για την απόρριψη. Ξέρετε η απόρριψη είναι άσχημο πράγμα κύριε Σρόιτερ. Όποιος και αν μας απορρίψει, είτε αυτός είναι ο μανάβης της γειτονιάς είτε είναι ο συνεργάτης, η απόρριψη είναι άσχημο συναίσθημα και μάλιστα όταν μία γυναίκα βρίσκεται σε μια ηλικία η οποία είναι λίγο ευαίσθητη, όχι λίγο έως πολύ για να αποδεχθεί μια νέα γυναίκα, σε σχεδόν ίδια ηλικία με την κόρη της».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Βίκυ Σταμάτη, ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο και αν θα άλλαζε κάτι και απάντησε: «Είμαι Ελληνίδα, η πρώτη σύζυγος ήταν Γερμανίδα, λειτουργούσε ως ναζί, γκεστάπο, ήταν κάθετη, εκτελούσε κάθε της επιθυμία, εγώ είμαι παραδοσιακή, υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Ίσως αν λειτουργούσα με τον ίδιο γκεσταπίτικο τρόπο θα είχαν αποφευχθεί πολλά πράγματα. Ακόμα και αυτή η κόλαση που ζήσαμε».