Τον Σεπτέμβριο του 2010 οι προετοιμασίες για το γάμο της  Μ. και του Γ. βρίσκονταν στην τελική ευθεία. Το νυφικό, το κοστούμι, η εκκλησία είχαν τακτοποιηθεί και ο χώρος για την γαμήλια δεξίωση βρέθηκε, στο Ίλιον.

Το ζευγάρι και ο ιδιοκτήτης του κέντρου συμφώνησαν για τις παροχές και υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό για το φαγητό και το ποτό που θα διέθεταν στους καλεσμένους τους. Στη συμφωνία, όμως, δεν συμπεριλαμβάνονταν λουλούδια, καθώς οι μελλόνυμφοι είχαν ξεκαθαρίσει στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού πως ήταν κάτι που δεν επιθυμούσαν.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Η ημέρα του γάμου έφτασε και μετά την τελετή το ζευγάρι και οι καλεσμένοι τους έφτασαν στο κέντρο που θα φιλοξενούσε τη δεξίωση. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά όταν το γλέντι «άναψε» στην πίστα εμφανίστηκαν κοπέλες με πανέρια λουλουδιών τα οποία διέθεταν, με το αζημίωτο, στους προσκεκλημένους, προκειμένου να ράνουν τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους τους που χόρευαν.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΙΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Η νύφη διαμαρτυρήθηκε σε έναν υπάλληλο αλλά και τον ιδιοκτήτη του κέντρου ζητώντας να αποχωρήσουν, από την πίστα, οι κοπέλες με τα λουλούδια αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και ενώ το κέφι ήταν στο αποκορύφωμα του και η νύφη χόρευε στο κέντρο της πίστας, πάτησε κάποιο από τα πεταμένα λουλούδια, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει, να πέσει και να χτυπήσει  στο αριστερό της χέρι.

Παρά τους έντονους πόνους η νεαρή νύφη παρέμεινε στο χώρο της δεξίωσης μέχρι της 3 το πρωί. Οι πόνοι, όμως, όσο περνούσε η ώρα γίνονταν αφόρητοι με αποτέλεσμα το ζευγάρι να περάσει την πρώτη νύχτα του γάμου στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η νύφη είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα και οι γιατροί της τοποθέτησαν νάρθηκα στο χέρι, της χορήγησαν παυσίπονα για τον πόνο, της έγραψαν άδεια από τη δουλειά της και της ζήτησαν να επανέλθει στο νοσοκομείο μετά από περίπου 20 ημέρες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ

Την επόμενη μέρα, παρά την ταλαιπωρία, το ζευγάρι έφυγε για το γαμήλιο ταξίδι στην Ταϊλάνδη καθώς μια αναβολή, της τελευταίας στιγμής, θα τους κόστιζε πολύ ακριβά. Το ταξίδι, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ειδυλλιακό καθώς λόγω του τραυματισμού της νύφης δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και να απολαύσουν όλες τις παροχές που είχαν πληρώσει. Με την επιστροφή της, η νύφη επισκέφθηκε και πάλι τα εξωτερικά ιατρεία του ΚΑΤ όπου αφαιρέθηκε από το χέρι της ο νάρθηκας και αντικαταστάθηκε με γύψινο νάρθηκα για δυο ακόμη  εβδομάδες, ενώ της χορηγήθηκε  και  νέα άδεια από τη δουλειά της.

Ήταν τέτοια η ταλαιπωρία για τη νεαρή νύφη η οποία μετά το νοσοκομείο αποφάσισε να επισκεφθεί το γραφείο του δικηγόρου της και να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αξιώνοντας αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του κέντρου που φιλοξένησε την γαμήλια δεξίωση.

ΕΥΡΩ

Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό με το Εφετείο της Αθήνας να δικαιώνει τη νύφη επιδικάζοντας της περίπου 5.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρωτόδικη απόφαση αναγνώρισε πως η νύφη, λόγω του τραυματισμού της, δεν απόλαυσε την δεξίωση και το γαμήλιο ταξίδι και έχασε χρήματα καθώς απουσίασε πολλές ημέρες από την δουλειά της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο ιδιοκτήτης του κέντρου «ενήργησε αντίθετα τόσο προς την αρχική δέσμευσή του για μη διάθεση λουλουδιών, όσο και προς τις σχετικές εντολές  της ενάγουσας κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης για διακοπή της διάθεσης αυτών».

Μάλιστα, το δικαστήριο επισημαίνει πως «αν και διέθετε τα λουλούδια, τα οποία έπεφταν στο πάτωμα, με αποτέλεσμα, από τη συμπεριφορά του αυτή, να δημιουργείται κίνδυνος πτώσης των ατόμων που χόρευαν στην πίστα, σε περίπτωση που πατούσαν τα λουλούδια, δεν φρόντισε, όπως είχε υποχρέωση, να τα απομακρύνει και να διατηρεί τον οικείο χώρο καθαρό, διαμορφώνοντας συνθήκες ασφάλειας στα άτομα που τον χρησιμοποιούσαν…».