Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τέταρτος ληστής παρέμεινε κρυμμένος για 14 ώρες σε ντουλάπα του διαμερίσματος του 8ου ορόφου, στο σπίτι του ζεύγους ηλικιωμένων που νωρίτερα επιχείρησε να ληστέψει μαζί με τρία ακόμη άτομα.

Ο δράστης έγινε κυριολεκτικά αντιληπτός από την μυρωδιά του, καθώς όλες αυτές τις ώρες που έμενε κρυμμένος… αφόδευσε μέσα στην ντουλάπα. Σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε τα μεσάνυχτα από την κρυψώνα του, απείλησε τους ηλικιωμένους που είχε νωρίτερα ληστέψει καθώς και τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας που βγήκαν από τα διαμερίσματά τους, για να δουν τι είχε συμβεί.

Κατά τη διαφυγή του απείλησε όποιον έβρισκε μπροστά του, βγήκε στον δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός από αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.

Όλοι οι δράστες είναι σεσημασμένοι για ανθρωποκτονία, απόπειρα αυτοκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Ο Μολδαβός ληστής που σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει μετά την ένοπλη ληστεία, είχε λάβει μέρος, στο παρελθόν, σε ληστεία μετά φόνου.

Όταν οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία  ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αντιλαμβανόμενες το μέγεθος του φιάσκου, ρίχτηκαν στο κυνήγι του ληστή.

Ο καταζητούμενος είναι οπλισμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί ειδική ομάδα της Ασφάλειας που σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε, τον αναζητούν. Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν οδηγηθεί και εξετάζονται τα τρία πιστόλια και το ένα περίστροφο που ανήκουν στους ληστές για να διαπιστωθεί αν και σε ποιες ενέργειες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η εισβολή των τεσσάρων ληστών και ο νεκρός

Οι ληστές, τέσσερα άτομα με κουκούλες μπήκαν χθες το πρωί σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, όπου διέμενε μια 66χρονη και η οικιακή βοηθός της,. Ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες με την απειλή όπλων και στη συνέχεια τις έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες. Ωστόσο, ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που μένει στον 9ο όροφο είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί πολύ γρήγορα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ληστεία και να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν δύο από τους δράστες σε διαμέρισμα στον 7ο όροφο όπου είχαν αποπειραθεί να κρυφτούν. Πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Ρωσίας και έναν 35χρονο Αρμένιο. Ο τρίτος συνεργός τους στην προσπάθειά του να ξεφύγει έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Πρόκειται για 41 ετών Μολδαβό. Αντίθετα, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, ο τέταρτος συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει.