Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας από τη Γλυφάδα.

Η μαθήτρια της 1ης Λυκείου του 2ου Λυκείου Γλυφάδας, που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας απαγχονισμένη στο δωμάτιό της σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κανένα φανερό, σοβαρό πρόβλημα.

Η Ίριδα ήταν καλή μαθήτρια και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ενδοσχολική βία. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε ταξιδέψει με άλλους συμμαθητές της στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και να υπήρξε θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «choking game» αν και αυτή η εκδοχή φαίνεται προς το παρόν να απομακρύνεται.

Προκειμένου να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 16χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της, αν δηλαδή έδωσε μόνη της τέλος ή οδηγήθηκε σ’ αυτή την πράξη από κάποιους άλλους παράγοντες, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το περιεχόμενο του προσωπικού της υπολογιστή.

Ακόμα ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι πως την περασμένη εβδομάδα είχε ζητηθεί από τους μαθητές της τάξης να κάνουν μια εργασία με θέμα μία τρομακτική ιστορία που έχουν ζήσει. Την συγκεκριμένη εργασία την παρέδωσε κανονικά αλλά κάτω από το θρανίο της βρέθηκε ακόμη μία με το ίδιο θέμα που δεν είχε παραδοθεί ποτέ.

Η μαθήτρια εντοπίστηκε κρεμασμένη από το μαντήλι της στην ντουλάπα του δωματίου το απόγευμα της Δευτέρας.