«Μπήκε μέσα στο πρακτορείο και άρχισε να με βρίζει. Μου φώναζε ότι είμαι ανίκανος να έχω σεξουαλικές επαφές γιατί είμαι ανάπηρος, ότι επειδή είμαι καθηλωμένος δεν με υπολογίζει καμία γυναίκα. Ούρλιαζε ότι είμαι ανίκανος. Μετά με έβριζε επειδή είχα σχέση με την πρώην γυναίκα του. Με απειλούσε ότι αν δεν πάω στο δικαστήριο που έχει μαζί της να καταθέσω υπέρ του και σε βάρος της, τότε θα σκοτώσει τη μάνα μου και τον αδερφό μου. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι μόνο έτσι, αν πάω στο δικαστήριο, θα εξιλεωθώ απέναντί του. Εγώ ήξερα ότι είχε σχέση με όπλα, ότι ανήκε σε σκοπευτικό σύλλογο και ότι έμπλεκε συνέχεια σε καβγάδες. Η μητέρα μου τον έχει δει να την παρακολουθεί. Όταν κατάλαβα ότι θα ορμήσει έβγαλα το όπλο για να αμυνθώ».

Αυτά κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, σύμφωνα με πηγές του Ελεύθερου Τύπου, ο 39χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, ο οποίος δολοφόνησε την περασμένη Παρασκευή με τέσσερις σφαίρες 47χρονο ξενοδόχο του Πειραιά.

Το βράδυ της Παρασκευής ο ξενοδόχος πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του παραολυμπιονίκη στο Μοσχάτο για να του ζητήσει το λόγο. Ο 39χρονος τον πυροβόλησε και τον άφησε μέσα στο κατάστημα κλείνοντας τα ρολά. Το θύμα ενώ ψυχορραγούσε τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε: «Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Βρίσκομαι στην οδό Μακρυγιάννη σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ελάτε γρήγορα». Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί πίστεψαν αρχικά ότι πρόκειται για ληστεία, ενώ ήδη οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την Άμεσο Δράση ακούγοντας τους πυροβολισμούς. Εκείνη την ώρα ο δράστης έφευγε από το σημείο για το σπίτι του. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον είδαν αλλά δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για το δολοφόνο. Έσπασαν τα ρολά, μπήκαν στο κατάστημα και λίγο μετά το ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Οταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη του πρακτορείου τότε ο 39χρονος αμέσως ομολόγησε.

Ο δράστης είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε το 2002. Ηταν αθλητής της κολύμβησης με μεγάλες διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το θύμα διατηρούσε ξενοδοχείο στον Πειραιά, ήταν λάτρης της σκοποβολής και είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια και δύο τυφέκια. Οι άδειες, ωστόσο, ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016 λόγω δικογραφίας που είχε σχηματιστεί εναντίον του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του. Είχε αντιμετωπίσει τότε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση.