Απροστάτευτοι και ιδιαίτερα ανήσυχοι δηλώνουν οδηγοί ταξί στην πιάτσα της Κηφισιάς, στο newsbeast.gr, λόγω του μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορεί ακόμα. Του Μαρίνου Γκασιάμη Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος Όπως δήλωσαν δεν υπάρχει ουσιαστικός τρόπος να προστατευτεί κανείς απέναντι σε κάποιον που θέλει να κάνει κακό, ενώ πέρα από τον δολοφόνο, τους ταλανίζουν και οι ληστείες που γίνονται σε βάρος τους, συνήθως με δόλωμα πελάτη πέραν υποψίας, που τους παρασύρει σε ερημικές περιοχές όπου τους περιμένει ο συνεργός που κάνει την ληστεία. taxi8 taxi7 taxi6 taxi5 Συνολικά στην περιοχή της Κηφισιάς δραστηριοποιούνται περί τα 50-70 ταξί και από αυτά τα 30-40 είναι στην νυχτερινή βάρδια που είναι ομολογουμένως και η πιο επικίνδυνη. Πολλοί εξ αυτών έχουν μαζί τους δικά τους μέσα αυτοάμυνας. Καινούρια οχήματα με ειδική διαρρύθμιση όπως το διαχωριστικό γυαλί δηλώνουν πως θα ήταν μια λύση χωρίς όμως και αυτό να μην ενέχει κινδύνους, αλλά το σωματείο λένε δεν τα έχει ζητήσει.

Υπάρχουν βέβαια και κύκλοι των επαγγελματιών οδηγών ταξί που μίλησαν στο newsbeast.gr που απέφυγαν να σχολιάσουν το θέμα καθώς όπως μας είπαν: «Όσο το διαφημίζουμε και δημιουργούμε τρόμο σε όσους δουλεύουν την νύχτα, μπορεί να προκληθεί ατύχημα με κανέναν πολίτη και παράλληλα δείχνουμε πόσο ευάλωτοι είναι οι εργαζόμενοι στον κλάδο στο να τους ληστέψει κανένας. Είναι σαν να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι δεν έχει ασφάλεια στο σπίτι του και να λέει μένω εκεί έλα να με ληστέψεις». taxi1 taxi2 taxi3 taxi9 taxi10 taxi4 Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ),  Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είχε τονίσει: «Η μόνη λύση, κατά τη γνώμη μου, είναι να υπάρχουν κάμερες μέσα στα ταξί. Μέτρο που μπορεί να αποτρέπει τους επίδοξους δράστες. Λόγω των προσωπικών δεδομένων, όμως, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Πάντως, πιστεύω ότι όσο υπάρχει οικονομική κρίση στη χώρα μας τόσο θα μεγαλώνει η εγκληματικότητα».

Το κίνητρο θα δείξει την κατεύθυνση των ερευνών

Από την πλευρά της αστυνομίας  πολύ καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο newsbeast.gr μας ανέφεραν πως οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί του τμήματος Εξιχνίασης Ανθρωποκτονιών αναζητούν μεταξύ άλλων και το κίνητρο του δράστη, καθώς αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην πορεία που θα ακολουθήσουν οι έρευνες, στις οποίες εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως υπάρχει το στοιχείο της τυχαίας επιλογής του θύματος από τον δράστη. Το σίγουρο είναι πως η αστυνομία προσπαθεί να αξιοποιήσει ένα εκτενές δίκτυο πληροφοριών. Μέσω αυτού φτάνουν σε αυτήν πληροφορίες από πολίτες, που θεωρούν ότι έχουν στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Αν μη τι άλλο όπως μας τονίστηκε, το τμήμα Εξιχνίασης Ανθρωποκτονιών έχει να επιδείξει ένα μεγάλο ποσοστό εξιχνιάσεων υποθέσεων και αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα και για αυτή την υπόθεση.

Φόβοι για επηρεασμό του δολοφόνου απέσυραν και κινηματογραφική ταινία

Εν τω μεταξύ ο σκηνοθέτης του «Έτερος εγώ» ξάφνιασε με την απόφαση του να αποσύρει την ταινία από τις κινηματογραφικές αίθουσες, λόγω της σοβαρότητας των ερευνών που είναι σε εξέλιξη για τη σύλληψη του δολοφόνου της Κηφισιάς. Όλα ξεκίνησαν όταν την Παρασκευή ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στο «Φως Τούνελ», επιβεβαιώνοντας την πληροφορία θεατή που είχε φτάσει στην εκπομπή, ότι άτομο που ταίριαζε στην περιγραφή του δράστη του έθεσε το εξής ερώτημα: Εάν σκέφτηκε όταν έγραφε το σενάριο ότι θα μπορούσε να επηρεάσει κάποιον να πράξει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή.