Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 30χρονος ειδικός φρουρός που σκότωσε στη Λεύκη Καστοριάς τον 52χρονο οδηγό ταξί.

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), μεταφέρθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Στη συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Ο 30χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε διαφορές για προσωπικούς λόγους.

Ο οδηγός έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός. Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Συμμετείχε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το 2014

Ο ειδικός φρουρός φέρεται να συμμετείχε στην αιματηρή ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το καλοκαίρι του 2014.

Μάλιστα όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που έγινε στο 45άρι, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του αστυνομικού, ο 30χρονος χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Από τα συγχαρητήρια του Σαμαρά στη δολοφονία

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ειδικός φρουρός που ομολόγησε τη δολοφονία στην Καστοριά ήταν και ο άνθρωπος που πυροβόλησε και έριξε κάτω τον Μαζιώτη. Ο 30χρονος σήμερα αστυνομικός υπηρετούσε τότε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αστυνομικούς είχε συγχαρεί τότε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, είχε τηλεφωνήσει από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για διαπραγματεύσεις, προκειμένου να δώσει τα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που πέρασαν τις χειροπέδες στον καταζητούμενο Μαζιώτη.

(Φωτογραφία αρχείου)