Στις 7 Μαρτίου θα αποφανθεί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την τύχη των 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Πρόκειται για χρήματα που έχουν εντοπιστεί και δεσμευτεί σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων και τώρα η δικαιοσύνη, μετά την απόφαση της να καταδικάσει σε πολυετείς ποινές τους 13 από τους συνολικά 19 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, καλείται να τα… μοιράσει.

Πριν από λίγη ώρα ενώπιον του δικαστηρίου δόθηκε «μάχη» επιχειρημάτων αλλά και αιτημάτων από τους δικηγόρους των ΟΤΑ, ΔΕΣΜΗΕ, κ.λπ. αλλά και τους υπερασπιστές των κατηγορουμένων. Κεντρικό θέμα που τελικά θα αποδοθούν τα χρήματα, στο δημόσιο και τους δήμους ή στον ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ;

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Αχ. Φλώρου υποστήριξε ότι τα 83 από τα 103 εκατ. πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο Δημόσιο και τους Δήμους, καθώς τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατάσχετα.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ είπαν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα άρα πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ.