Αναστάτωση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 81χρονου επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη γνωστής πτηνοτροφικής εταιρίας, ο οποίος είχε στην κατοχή του -μεταξύ άλλων- πίνακα του Ελ Γκρέκο αμφιβόλου γνησιότητας.

Στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης αναφέρθηκε ότι εξετάζεται η γνησιότητα του πίνακα με αποτέλεσμα να αναπαραχθεί σε όλα τα ΜΜΕ η είδηση ότι υπάρχουν πιθανότητες να πρόκειται για έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, στελέχη της Εθνικής Πινακοθήκης έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους αναφέροντας ότι εξέτασαν προχθές τον πίνακα και διαπίστωσαν ότι δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με έργο του Κρητικού ζωγράφου, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο 81χρονος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι τον αγόρασε από κατάστημα στο Κολωνάκι.

Ο ηλικιωμένος αρχικά ήταν ύποπτος ως κλεπταποδόχος της σπείρας των Ρομά, καθώς το όνομά του μνημονευόταν συχνά στις συνομιλίες μελών της μαφίας. Τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν στόχος της συμμορίας.

Σε βάρος του επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.

15022017-pinakas