Δεκαπεντάχρονος Ρομά, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, μετά την προσαγωγή του, είναι ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας σε βάρος του 6χρονου κωφάλαλου αθίγγανου Μεχμεταλή Σεζάλ από τον συνοικισμό της οδού Αδριανοπούλεως στην Κομοτηνή, σύμφωνα με επίσημες πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης. Οι ίδιες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης, είναι επίσης κωφός όπως και το θύμα και είχε κρύψει το παιδί πίσω από έναν θάμνο στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Σε βάρος του 15χρονου σχηματίζεται δικογραφία. Ο εξάχρονος Μεχμεταλή Σεζάλ εξαφανίστηκε από το σπίτι του όπου διέμενε χθες το βράδυ και το πτώμα του εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή.

Βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Φωνή της Ροδόπης, το παιδάκι βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα σε εγκαταλειμμένο σπίτι, που υπέδειξε στους αστυνομικούς ο 15χρονος δράστης, 200 μέτρα μακριά από την οικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σκεπασμένο με μπουφάν και κουρτίνα. Το 6χρονο αγοράκι έφερε εκδορές και χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι ενώ περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει και θα διαπιστωθεί αν τυχόν το παιδάκι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως ισχυρίζονται συγγενείς και κάτοικοι του Αλάν Κουγιού, καθώς ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απόπειρα βιασμού ανηλίκου.

Το Χαμόγελου του Παιδιού για την τραγική εξέλιξη

Για την υπόθεση εξαφάνισής του εκδόθηκε Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου σημειώνονταν τα χαρακτηριστικά του, καθώς και τα ρούχα που φορούσε την τελευταία φορά που εθεάθη. Μετά την τραγική είδηση του θανάτου του παιδιού, η οργάνωση εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: Η αναζήτηση του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρός. Τα αίτια θανάτου θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί. Η εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού είχε δηλωθεί χθες το βράδυ στις αρμόδιες αρχές ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert και ταυτόχρονα ο οργανισμός κινητοποιήθηκε σε συνεργασία και με άλλες ομάδες έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν στο σημείο της εξαφάνισης, τόσο με εξειδικευμένους εθελοντές και σκυλιά διάσωσης όσο και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι όμως έφτασαν αργά… Τέλος, η οργάνωση παρακαλεί για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης. Πηγή φωτογραφίας: xronos.gr