Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε ένα μικρό αγόρι, μέσα στο ίδιο του το σχολείο, από τρεις συμμαθητές του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Ο δεκάχρονος μαθητής δημοτικού σχολείο  δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές του, δυο αγόρια και ένα κορίτσι, με αιχμηρό αντικείμενο, μέσα στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του στην Αστυνομία.

Oι δύο 11χρονοι και η συμμαθήτριά τους που πηγαίνουν στην 5η τάξη του Δημοτικού κακοποίησαν το αγοράκι της 4ης τάξης με ένα κατσαβίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία στις 26 Οκτωβρίου 2016 και η υπόθεση διερευνάται από την Εισαγγελία.

Έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες , όπως η εξέταση του 10χρονου μαθητή από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα και διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος έχει κακοποιηθεί.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης έχει γνωστοποιηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ενώ ο ανήλικος μαθητής έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία , παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο μαθητής ήδη άλλαξε σχολική στέγη, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, για να προστατευτεί.

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας Ρουμπίνη Λεονταρή μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ επιβεβαίωσε το συμβάν και σημείωσε με έμφαση πως είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που σημειώνεται στην περιοχή, καθώς μαθητής της πρώτης δημοτικού πριν από λίγο καιρό κακοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο από μαθητή της τρίτης δημοτικού.

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην φροντίδα που πρέπει να έχει το παιδί -θύμα στις περιπτώσεις αυτές, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη της κακοποίησης.

Μάλιστα τόνισε ότι ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζεται όμως και για τα παιδιά- θύτες τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν υπάρξει πρώτα αυτά θύματα κακοποίησης.