Τη σύλληψη ενός 30χρονου Αλβανού, που θεωρείται εγκέφαλος ομάδας έξι συμπατριωτών του, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ληστών με καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 58 ένοπλες ληστείες, έξι διαρρήξεις και μία ανθρωποκτονία.

Ο 30χρονος Αλβανός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τόνι», συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ύστερα από πληροφορίες και έρευνες στον Πειραιά και οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα.

Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός, ενώ εκτός των άλλων έχει πρωταγωνιστήσει και σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς και καταζητείται για δεκάδες ένοπλες ληστείες.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος του, φέρεται ως ο οργανωτής πολυμελών ομάδων Αλβανών, που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έχουν διαπράξει συνολικά 58 ένοπλες ληστείες, μία ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα.

Εις βάρος του Αλβανού είχε σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ κατηγορείται και για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 500.000 ευρώ. Η αστυνομία αναζητά πέντε ακόμα συνεργούς του.

Στις 5 Μαρτίου 2011, ο 30χρονος μαζί με τη συμμορία του εισέβαλε στο σπίτι κοσμηματοπώλη στο Μενίδι, χτύπησαν άγρια τον 85χρονο ιδιοκτήτη, τον οδήγησαν στο υπόγειο και του άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Δυο μέρες μετά ο επιχειρηματίας πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματα του.

Στην ίδια περιοχή, ο κακοποιός είχε ανοίξει πυρ στις 2 Νοεμβρίου του 2010 εναντίον αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.