Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του άλλοτε υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου ο οποίος φέρεται ως το κεντρικό πρόσωπο στην δικαστική έρευνα για τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του κόμματος.

Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Το αδίκημα της απιστίας συνίσταται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φέρονται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.

Όσο για την απάτη αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τραπεζα Αττικής  το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση υποσχόμενος ότι δεν έχει δοθεί άλλου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Την δικογραφία θα χειριστεί ανακριτής ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κ. Σπυρόπουλο.