Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να εισηγείται την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη ο οποίος φέρεται ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Στην πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο Άρης Φλώρος, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, καθώς και άλλοι έντεκα κατηγορούμενοι οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

Η αυλαία της δίκης άνοιξε τον Απρίλιο του 2015 και στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 19 άτομα μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως βασικοί κατηγορούμενοι Άρης Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης που σύμφωνα με την κατηγορία με τις πράξεις τους ζημίωσαν το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι δυο κατηγορούμενοι ως εκπρόσωποι των δύο εταιριών, ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι με έγγραφες δηλώσεις τους έχουν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.