Συνελήφθησαν στη Μεγαλόπολη και στο Λεοντάρι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, συνολικά επτά άτομα, τέσσερις Έλληνες 21, 29, 33 και 54 ετών, δύο 25χρονοι Πακιστανοί και ένας 29χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης των ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των Ελλήνων και των Πακιστανών στην Μεγαλόπολη, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν πέντε κιλά χασίς, δύο δενδρύλλια κάνναβης, πέντε τρίφτες κάνναβης, τρεις συσκευές καπνίσματος χασίς και επτά κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, στο σπίτι του 33χρονου, εκτός των άλλων, βρέθηκαν μία σιδερογροθιά και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε περιοχή με θαμνώδη βλάστηση στο Λεοντάρι Φαλαισίας κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 170 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως 3 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε. Ακολούθως από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσε ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.