Απαραίτητη κρίθηκε η μεταφορά του Νασίφ Αχμέντοφ, του προσώπου-κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας της Άννυ το Πάσχα του 2015, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Ναυπλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητά του ως την έναρξη της δίκης το Σεπτέμβιο, σύμφωνα με την Espresso.

«Πράγματι εδώ και λίγες μέρες ο Νασίφ Αχμέντοφ κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, περιμένει με αγωνία τη Δευτέρα οπότε θα ξεκινήσει η δίκη» είπε η συνήγορος υπεράσπισης Γιάννα Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τη συμμετοχή του 30χρονου Νικολάι στην άγρια σφαγή του κοριτσιού αποκάλυψαν τόσο η συμπληρωματική απολογία του Στανισβλάβ Μπακαρτζίεβ -γνωστού ως Σάββα- ο οποίος τον κατονόμασε ως το πρόσωπο που τον καθοδήγησε στον τεμαχισμό της ανήλικης όσο και τα ευρύματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από το υπόγειο που βρέθηκε το DNA του σε πλήθος σημείων, καθώς και μία κηλίδα που περιείχε βιολογικό υλικό της άτυχης μικρής και ενός τρίτου άνδρα, άγνωστου ακόμη.

«Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν την ηθικκή και την καλοσύνη του, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος γιατί αυτός είναι πρόθυμος να δώσει φαγητό σε έναν άγνωστο χωρίς να σκέφτεται ότι δεν θα έχει ο ίδιος. Είναι καλός φίλος και συμπονετικός και άνθρωπος φιλόδοξους με στόχους στη ζωή» είπε ένας φίλος του Αχμέντοφ.