Μετά τις καταθέσεις των δυο φίλων του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι στις μαρτυρίες τους αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Αναστάσιου Μιχάλαρου έναν από τους άνδρες που βρισκόταν έξω από την καφετέρια «Κοράλι» το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, ο κατηγορούμενος, σήμερα, απουσίαζε από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος του αλλά και η σύζυγος του Νίκη Μιχάλαρου υποστήριξαν πως ήταν αδύνατο ο κατηγορούμενος να πάρει και τρίτη ημέρα άδεια από τη δουλειά του για να παραστεί στο δικαστήριο. «Εργάζεται ως σωληνουργός στο ναυπηγείο εδώ και ενάμιση μήνα. Θα πρέπει να σταματήσει από τη δουλειά…», κατέθεσε η σύζυγος του Αναστάσιου Μιχάλαρου για να συμπληρώσει ο συνήγορος του απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Να έρχεται μόνο τις ημέρες που είναι απαραίτητο. Δεν είναι εφικτό να είναι εδώ κάθε μέρα».

«Κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη…»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχάλης Ξυπόλυτος, ο οποίος άρχισε να απαντά στις ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η κατάθεση του μάρτυρα διεκόπη όταν ένας νεαρός άνδρας από το ακροατήριο βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα φώναξε στον Γ. Ρουπακιά: «Ρουπακιά, θα τα πούμε!».

Η πρόεδρος παρενέβη και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Ποιος είναι ο κύριος; Και τι θέλετε, γιατί διακόπτετε, η αστυνομία τι κάνει, κάθεστε; Ποιος είστε εσείς;

-Από το κοινό είμαι, κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη…

Συνήγορος υπεράσπισης: Περαστικά!

-Θέλετε κάτι;

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να διακόπτετε…

Αστυνομικός: Θέλετε κάτι κα Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Όχι, να φύγει…

«Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική»

Ο νεαρός αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής είπε πως «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία».

Σε σειρά ερωτήσεων που δέχτηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης ο μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «ο φασισμός έχει πολλά είδη… Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη».