Για ένα καλοστημένο σχέδιο με στόχο να επιστρέψει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό έκανε λόγο η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω. Έβρισε εμένα. (σ.σ. ο Ρουπακιάς) Έδειξαν το πρόσωπο τους. Τι είναι. Μια εγκληματική οργάνωση». είπε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

«Πρέπει να αλλάξουν οι καταστάσεις εδώ. Και το κοινό είναι πολύ προκλητικό. Με έβρισε. Έχουν απέναντί τους μια χαροκαμένη μάνα. Μου άρπαξαν το παιδί μου και με προκαλούν. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πάνε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί», συμπλήρωσε.

Οι ερωτήσεις και οι αντιπαραθέσεις

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής ο Μιχάλης Ξυπόλυτος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στη δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Βροχή ήταν και οι ενστάσεις που διατύπωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τον τρόπο εξέτασης του μάρτυρα. Ο νεαρός, σε φωτογραφίες που του υπέδειξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ,και συμπεριλαμβάνονται στο υλικό της δικογραφίας, αναγνώρισε τους Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη αλλά και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, με εξαίρεση τον Γ. Ρουπακιά τον οποίο εκείνο το βράδυ συνάντησε στο Αστυνομικό Τμήμα, ο μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να καταθέσει πως κάποιος από τους άλλους ήταν στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκαν και υπογράμμισε πως τον Πατέλη τον έχει δει σε βίντεο στο διαδίκτυο .

«Ποιος πιστεύετε ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία Φύσσα;», ρώτησε συνήγορος της πολιτικής αγωγής με τον μάρτυρα να απαντά: «Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής».

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι με την πρόεδρο να παρεμβαίνει, απευθυνόμενη στην πολιτική αγωγή: «Φωνάζατε για επιτάχυνση της δίκης αλλά μόλις σας δοθεί η ευκαιρία αρχίζετε τις αντιπαραθέσεις . Αφήστε τις αντιπαραθέσεις στην άκρη». Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής συνεχίστηκαν το ίδιο και η ένταση μεταξύ των δυο πλευρών με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόπτει τη διαδικασία για αύριο το πρωί παρατηρώντας: «Οι ερωτήσεις έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο για να υποβάλλονται».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλό καθώς στο Εφετείο διεξάγεται η εκδίκαση άλλης υπόθεσης.