Το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ ο καθένας είχαν πληρώσει έξι ανήλικοι Αφγανοί, οι οποίοι ήθελαν να πάνε από την Αθήνα στη Σλοβενία, αλλά φοβούμενοι ότι θα πάγωναν μέσα στο φορτηγό – ψυγείο όπου ήταν κρυμμένοι, αποφάσισαν να βγουν από το όχημα, στην περιοχή Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιπετειώδες ταξίδι των έξι ανήλικων Αφγανών, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 20 ημέρες από την Αθήνα, έχοντας προηγουμένως δώσει σε άγνωστο διακινητή 12.600 ευρώ.

Αρχικά οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και στη συνέχεια αποφασίστηκε να μετακινηθούν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκεί, οι ανήλικοι Αφγανοί μπήκαν σε φορτηγό – ψυγείο, μέσα στο οποίο είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη, ανάμεσα στο φορτίο με τα καρπούζια. Αφού ολοκληρώθηκε η φόρτωση του οχήματος, ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια το φορτηγό – ψυγείο θα περνούσε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής, έχοντας ως τελικό προορισμό την Σλοβενία.

Όμως, έπειτα από περίπου δύο ώρες ταξιδίου και ενώ το φορτηγό – ψυγείο βρισκόταν στο ύψος του Περιθωρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι ανήλικοι άρχισαν να φωνάζουν και να κτυπούν τα εσωτερικά τοιχώματα του οχήματος, διότι, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, φοβήθηκαν ότι θα πάγωναν.

Ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού ακούγοντας τις φωνές των ανήλικων σταμάτησε το όχημα και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Ο οδηγός του φορτηγού και οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης.