Στόχος δύο κουκουλοφόρων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έγινε το πρωί της Τρίτης στην οδό Θεμιστοκλέους 88, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ένας άνδρας αραβικής καταγωγής, ηλικίας 35 χρονών.

Οι δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου με πυροβόλο όπλο και τον τραυμάτισαν βαριά στον λαιμό, το θώρακα και την κοιλιά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αλλά τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν τον άνδρα τουλάχιστον έξι φορές.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών, ενώ πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το θύμα έχει απασχολήσει ως διακινητής ναρκωτικών και για την ώρα γίνεται λόγος για ενδεχόμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Συγκεκριμένα στον χώρο της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε βάρος ανδρα, στις 11:30, στην οδό Θεμιστοκλέους 88.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το θύμα φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, πιθανόν για λογαριασμό ομάδας αλλοδαπών.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο σπίτι του, την ώρα που περπατούσε. Δύο άτομα που είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον προσέγγισαν και ο ένας τον πυροβόλισε τρεις φορές στο στήθος και τον λαιμό.

Μετά το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ