Το κατώφλι του 27ου τακτικού ανακριτή περνά σήμερα ο 30χρονος φερόμενος ως «δράκος» του Αμαρουσίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τουλάχιστον πέντε επιθέσεις σε βάρος γυναικών. Η απολογία του νεαρού γίνεται στη σκιά της αποκάλυψης της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου καθώς τα στοιχεία, σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται να «μαρτυρούν» σεξουαλικό έγκλημα.

Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του ισχυριζόμενος, ωστόσο, πως πρόθεση του ήταν να αγγίξει τις γυναίκες και όχι να τις βιάσει. Ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς πως αιτία ήταν μια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση . «Με χώρισε μια κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ. Δεν με ήθελε . Από εκείνη τη στιγμή ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες. Στο πρόσωπο της έβλεπα εκείνη» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 30χρονος ενώ με ενδιαφέρον εξετάζεται και ένα βιβλίο της ψυχολόγου Wanda Marrs με τίτλο «Οι γυναίκες στο Στόχαστρο» , που βρέθηκε στο δωμάτιο του, στο οποίο δίνεται έμφαση στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον «Εωσφόρο, την Μητέρα αφυπνισμένη θεότητα της Μυστηριακής Βαβυλώνας και τον Αντίχριστο».

Οι αρχές , ωστόσο, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι. Ο τόπος του εγκλήματος ο οποίος βρίσκεται στην ακτίνα δράσης του 30χρονου , ο χρόνος του εγκλήματος που προσδιορίζεται λίγο μετά το πρώτο του «χτύπημα» και κυρίως οι ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η άτυχη γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση έβαλαν στο επίκεντρο των ερευνών τον 30χρονο.

Η γυναίκα δέχτηκε άγρια επίθεση και τα εγκληματικά εργαστήρια είναι αυτά που θα δώσουν τις απαντήσεις μετά τις εξετάσεις από γενετικό υλικό που φέρονται να έχουν λάβει οι αρχές. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε , πάντως, βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά στο σώμα της 69χρονης συνταξιούχου. Η γυναίκα βρέθηκε γυμνή από τη μέση και κάτω ενώ τα παπούτσια της ήταν πεταμένα σε κοντινή απόσταση. Δίπλα της βρέθηκε η τσάντα , το κινητό της και άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Η γυναίκα είχε συρθεί στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος λέγεται πως δεν χρησιμοποιείται συχνά και για το λόγο αυτό οι αρχές αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να εντοπίσουν αρκετά στοιχεία παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 34 ημέρες από την εξαφάνιση.