Ελεύθεροι έφυγαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι γονείς της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 6 Μαίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Αν και ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού ζήτησε αναβολή 15 ημερών το  αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο με την εισαγγελέα της έδρας, μάλιστα, να παρατηρεί απευθυνόμενη στον δικηγόρο: «Είναι  μια κατηγορία που έχει άλλη απαξία εκτός από την ποινική μπορεί να σας δώσουν άδεια από το δικηγορικό σύλλογο».

Το ζευγάρι, το οποίο κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος ,  ρωτήθηκε από την πρόεδρο για την μόνιμη κατοικία τους στην οποία και θα μεταβεί κοινωνική λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνας όπου γίνεται για τις συνθήκες που ζει η μικρή.

Ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι άνεργος ναυτικός και αυτή την περίοδο εργάζεται με τον πατέρα του.
Όσο για την μητέρα υποστήριξε πως δεν εργάζεται καθώς , όπως είπε , «μεγαλώνω τα παιδιά μου».

«Κάποιος πήρε το παιδί»

«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς έχασαν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε , πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο» τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος και συμπλήρωσε «Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του το παιδί. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί».

Για αρπαγή έκαναν λόγο και οι κουμπάροι του ζευγαριού και νονοί του ανηλίκου γιου λέγοντας μεταξύ άλλων αναφερόμενοι στους γονείς :

«Αξιοπρεπέστατα τα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί .Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ανηλίκων θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή της μικρής Μαρίας -Ειρήνης στο σπίτι της, μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι. Μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου και η κοινωνική λειτουργός αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον  η εισαγγελέας ανηλίκων θα  πει το «ναι».

eyelpidwn1 eyelpidwn2 eyelpidwn3 eyelpidwn4

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος