Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο θα δικαστούν σήμερα οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, η οποία μετά από 20 ώρες βρέθηκε σώα την Κυριακή του Πάσχα στο Σκαραμαγκά.

Μυστήριο πλανάται γύρω από την εξαφάνιση της μικρής, ενώ χθες οι γονείς της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος. Η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της Αστυνομίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα» και απαγωγή.

Σε αστυνομικούς και τον ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.  οι οποίοι συζήτησαν μαζί με τη μικρή, η Μαρία δεν ανέφερε τίποτα για τρίτο άτομο, αυτοκίνητο ή κάτι άλλο που να αφήνει υπόνοιες για απαγωγή.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ή άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις εμφανείς συνέπειες της ταλαιπωρίας και γρατσουνιές από την περιπέτειά της. Οι γρατσουνιές αποδίδονται στα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η τετράχρονη κοιμήθηκε σε κάποιο χωράφι.

Η Μαρία-Ειρήνη εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο. Οι συγγενείς της διαπίστωσαν εν τέλει την απουσία της και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού, οπότε και ενεργοποιήθηκε Amber Alert.