Όσα έζησε τη μοιραία νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς έκοψε το νήμα της ζωής του 34χρονου τότε Παύλου Φύσσα μαχαιρώνοντάς τον στο στήθος, περιέγραψε στην κάμερα του Star ο πατέρας του μουσικού, Παναγιώτης Φύσσας.

«Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Για αυτό το τονίζω αυτό. Έλληνα σκότωσαν. Κάποιοι χαίρονται όταν σκοτώνονται Έλληνες. Να είστε σίγουροι για αυτό. Για αυτό και υπάρχουν και τέτοιοι νόμοι. Να βγουν και να κάνουν γκάλοπ και να ρωτήσουν όλους τους Έλληνες αν είναι σωστό να βγει ένας δολοφόνος που έχει ομολογήσει», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο ίδιος περιγράφει τη ζωή του μετά από εκείνη τη νύχτα ως «ζωντανού νεκρού». «Όταν πεθαίνει το παιδί μου είναι σαν να πεθαίνω εγώ ο ίδιος. Μέσα μου καίγομαι, μέσα μου λιώνω», είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα,

«Μαζί με τον Παύλο μεγάλωνε και η γυναίκα μου. Τον γέννησε στα 17 της χρόνια. Εκείνος ήταν χαδιάρης και η μάνα του τον καμάρωνε. Ήταν ωραίας άνδρας, δεμένος, γυμνασμένος. Την αγαπούσε την μάνα του. Για την γυναίκα μου γκρεμίστηκε ο κόσμος της, της πήρε, και εμένα, τη ζωή της».

«Εκείνη την ημέρα μου λέει ο γιος μου “μπαμπά έχεις κανονίσει τίποτα, θα πάμε να δούμε το παιχνίδι;” και του είπα “εγώ μάλλον στο σπίτι θα το δω”. Ότι είχα ξαπλώσει και σκεφτόμουν γιατί να είναι τέτοια ώρα έξω. Αφού δουλεύει. Και χτυπάει το κουδούνι και ήταν ο αδερφός μου και μου λέει «τρέχα έχουν μαχαιρώσει το παιδί», διηγήθηκε ο Παναγιώτης Φύσσας.

«Όταν φτάνω στο σημείο, βλέπω κάτω το παιδί και βλέπω την απόσταση, δεν υπήρχε σταγόνα αίμα. Βλέπω το χτύπημα. Του μιλάω. Του φωνάζω στο αυτί “Παύλο, Παύλο”».

«Η κόρη μας, μας λέει συνέχεια να κρατηθούμε για τα εγγόνια μας. Μας κατέστρεψαν». «Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει φύγει, ότι δεν έχει πεθάνει. Για μένα έχει πάει στη Γερμανία και σε μερικά χρόνια θα έρθει», ανέφερε ο Παναγιώτης Φύσσας.