Υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος γυναίκας, 26 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου ελληνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών. Στην εταιρεία περιήλθαν καταγγελίες πελατών της, σύμφωνα με τις οποίες, κάτοχος ηλεκτρονικού λογαριασμού της προέβαινε στην αναγραφή ηλεκτρονικών κωδικών σε διάφορες αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπου διέθετε δήθεν προς πώληση προϊόντα σε τιμές ευνοϊκότερες της αγοράς. Και αυτό το έκανε, προκειμένου οι καταναλωτές να προβούν σε κατάθεση προκαταβολής για την αγορά συγκεκριμένου προϊόντος, με τη χρήση των κωδικών πληρωμής.

Όταν οι καταναλωτές κατέθεταν προκαταβολή σε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου αντιπροσώπων της συγκεκριμένης εταιρείας, το άγνωστο άτομο σταματούσε αμέσως οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτούς, κατακρατώντας το χρηματικό ποσό της προκαταβολής. Όπως διαπιστώθηκε, με τα ίδια στοιχεία συναλλασσόμενου προσώπου, πραγματοποιήθηκαν και άλλες απατηλές συναλλαγές στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν πλέον των 20 ατόμων και η εταιρεία να υποστεί ζημία, η οποία υπερέβαινε το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε έρευνα και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 26χρονης, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή και τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η νεαρή γυναίκα δεν συνελήφθη, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.