«Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε χρήματα. Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία». Με την αποστροφή αυτή η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκλεισε την αγόρευση της με την οποία ζήτησε  να κηρυχθεί ένοχος για «φακελάκι» 25.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου.

Η εισαγγελική λειτουργός παραθέτοντας ένα  προς ένα τα στοιχεία που καταγράφονται στο κατηγορητήριο αλλά και όσα προέκυψαν από την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεση, που ήρθε στο φως τον Δεκέμβριο του 2013 προκαλώντας πολιτικό σάλο, ζήτησε από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά , πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο  διαφημιστικής εταιρίας η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Μάλιστα , η εισαγγελική λειτουργός έκανε ειδική αναφορά και στην απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του Χάρη Τομπούλογλου με τον πρόεδρο εργαζομένων της Alpha Bank ,στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη στην οποία καταγράφεται να λέει τις φράσεις ”δεν πιστεύω να μας έχει στήσει”, ”για σένα τι να κάνω” τονίζοντας ότι «χωρίς αμφιβολία  ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά».

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε, επίσης, την ενοχή του συνεργάτη του πρώην προέδρου  του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χρήστου Τριαναταφύλλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. «Ήξερε που πήγαινε και με ποιον πήγαινε» υπογράμμισε η εισαγγελική λειτουργός η ζήτησε την απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου,  λόγω αμφιβολιών, καθώς , όπως είπε, δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

«Είμαι θύμα πλεκτάνης»

Στην απολογία του ο Χάρης Τομπούλογλου επέμεινε πως μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους και  μίλησε για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του «δείχνοντας» μάλιστα ως υπεύθυνο το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως» είπε και δέχτηκε βροχή σχετικών ερωτήσεων από την έδρα.

Αναφερόμενος στο «φακελάκι» με τις 25.000 ευρώ που καταγράφεται σε βίντεο να παίρνει στα χέρια του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο υπογραμμίζοντας  πως ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία.

Ο συνεργάτης του Χ. Τομπούλογλου, Χρήστος Τριανταφύλλου απολογούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία εμπλοκή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη προσθέτοντας πως συνόδευσε τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου γιατί φοβόταν μην τον ληστέψουν.

«Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» είπε στην απολογία του ο τρίτος κατηγορούμενος Στέφανος Μιχαλάκος.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του τον Απρίλιο.