Στην σύλληψη έντεκα μελών κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του ΑΠΘ προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς άντρες κι έναν ημεδαπό, ηλικίας από 20 έως 41 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, με τα μέλη της να λειτουργούν με συγκεκριμένη δομή και συνολικό σχεδιασμό, ενώ ενεργούσαν με πυραμιδικό σύστημα «διοίκησης», στην κορυφή του οποίου βρισκόταν 29χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Επιπρόσθετα, τέσσερα από τα μέλη λειτουργούσαν ως προμηθευτές, πέντε ως τσιλιαδόροι, ενώ 27χρονος αλλοδαπός είχε αναλάβει το ρόλο του «ταμία» με την συγκέντρωση και φύλαξη χρηματικών ποσών – εσόδων της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

Ο 29χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρία δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών με μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.