Η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας προέβησαν στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, διακριβώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο μελών της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα του 42χρονου «αρχηγικού» μέλους αυτής και ενός 27χρονου.

Σε βάρος τους, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του 42χρονου, κινούμενοι εκ περιτροπής με επιβατηγά και φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του 42χρονου και του 27χρονου αντίστοιχα, προτιμούσαν να παραβιάζουν απομονωμένες οικίες, αφού πρώτα διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων τους, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, τα μέλη της σπείρας ενέχονται στη διάπραξη 14 κλοπών – διαρρήξεων, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να ξεπερνά τις 34.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ταυτοποιημένα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί πλήρως η σύνθεση της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.