Δύο άντρες ηλικίας 45 και 47 ετών εκβίαζαν ένα ζευγάρι ότι θα έβγαζαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές αν δεν τους έδιναν 8.000 ευρώ. Τελικά οι δύο άνδρες έκαναν πραγματικότητα τις απειλές τους, αλλά εντοπίστηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 34χρονης από τη Γεωργία σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης έστειλε στο κινητό τηλέφωνό της γραπτό μήνυμα, όπου ανέφερε ότι κατέχει τρία αρχεία εικόνας και ήχου, με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές στιγμές και απαιτούσε 8.000 ευρώ προκειμένου να μην τα δημοσιεύσει. Μάλιστα παρέδωσε στην 34χρονη ψηφιακό δίσκο με τα τρία επίμαχα ψηφιακά αρχεία, απαιτώντας εκ νέου την καταβολή των 8.000 ευρώ.

Στη συνέχεια αφού η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές, λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε προφίλ με όνομα χρήστη όμοιο με τα στοιχεία της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες, από το επίμαχο υλικό, ενώ όπως πληροφορήθηκε και από συγγενείς και φίλους της άγνωστος τούς έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων τα προαναφερόμενα αρχεία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, από όπου προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η σύνδεση που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την ανάρτηση του επίμαχου υλικού.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν χθες το πρωί, στις οικίες του 45χρονου και του 47χρονου, στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.