Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Χίου η υπόθεση αρπαγής 10.000.000 ευρώ από 55χρονη ασφαλίστρια, πασίγνωστης εταιρείας. Η Ε.Α., είχε καταφέρει να εξαπατήσει πάνω από 200 άτομα, αποσπώντας τους χρηματικά πόσα προφασιζόμενη ότι θα τα επένδυε και θα τους τα επέστρεφε με κέρδη 8,5%.

Για να γίνει πιο πιστευτή, η ασφαλίστρια έδινε στα θύματά της πλασματικές αποδείξεις της εταιρείας που εργαζόταν. Η δράση της ξεκίνησε πριν από μία τριετία αρπάζοντας ποσά από 500 μέχρι και 300.000 ευρώ. Η γυναίκα, το τελευταίο δεκαήμερο, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, είχε εξαφανιστεί, ενώ χτες παραδόθηκε μόνης της στην αστυνομική διεύθυνση Χίου.

Περισσότεροι από 100 εξαπατημένοι υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον της 55χρονης, ενώ δεκάδες θύματα της ασφαλίστριας συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ξενοδοχείο του νησιού, όπου με την παρουσία δικηγόρων ξεκίνησαν την καταγραφή των ποσών που έχασαν εξαιτίας της απάτης.

Η ίδια, για να προσεγγίσει πελάτες, ανέφερε περίπτωση κατοίκου της Χίου που της κατέβαλε 100.000 ευρώ και σε διάστημα τριμήνου υποστήριζε η δράστιδα ότι το θύμα θα της επέστρεφε 130.000 ευρώ.