Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με επιστολή τους ζητούν από τους υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημόσιας Τάξης Στέφανο Τόσκα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή,την επανεξέταση της αναστολής λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου Τεγέας, που προβλέπει η πρόταση για την αναδιαρρύθμιση των αστυνομικών δομών της Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο στην επιστολή του σημειώνει ότι, «στο πλαίσιο του κοινωνικού μας ρόλου, γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας και της απογοήτευσης που διακατέχει πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αυτών από αυτήν την εξέλιξη».

Προσθέτει πως, «εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλη τη χώρα, η ελληνική επαρχία αντιμετωπίζει και αυτή έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς τα χωριά μας αποτελούν πολλές φορές τον «εύκολο στόχο» για τους επίδοξους εγκληματίες».

Υπογραμμίζει πως τα αστυνομικά τμήματα που προγραμματίζεται να κλείσουν καλύπτουν μεγάλο αριθμό χωριών και «το κόστος λειτουργίας τους είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που θα έχει η παύση της λειτουργίας τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο», ενώ τονίζει πως αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Επιπλέον το Επιμελητήριο αναφέρει πως «η ελάχιστη εξοικονόμηση που ενδέχεται να επιτευχθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων είναι ασήμαντη μπροστά στην ασφάλεια και την προστασία που πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες» και γι’ αυτό ζητά τη διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων.