Εγκληματική οργάνωση, η οποία προωθούσε παράνομα στην Ελλάδα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι μελών της οργάνωσης, τεσσάρων Ελλήνων, ηλικίας 50, 36, 34 και 32 ετών και δύο υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταφορά μη νομίμων αλλοδαπών.

Οι τέσσερις εκ των δραστών συνελήφθησαν σε επαρχιακή οδό του Διδυμοτείχου, ενώ οι δύο, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο διέφυγαν πεζή, εντοπίστηκαν αργότερα σε χωριό της Ξάνθης από το οικείο τμήμα ασφάλειας.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 50χρονος, ο οποίος ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της και στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε όχημα με οδηγό τον 36χρονο, καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, στο σημείο παραλαβής των μη νόμιμων αλλοδαπών. Στη συνέχεια, αφού επιβίβαζαν σε όχημα τους πρόσφυγες και παράτυπους, τους μετέφεραν παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Ο 32χρονος, επιβαίνοντας σε έτερο όχημα, είχε το ρόλο του προπομπού, υποδεικνύοντάς «ασφαλές» δρομολόγιο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο δε 28χρονος πραγματοποιούσε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην οργάνωση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη διακίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν 13 καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου.