Απόπειρα απάτης σε βάρος μιας 86χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε, το πρωί της 15ης Μαΐου, στην πόλη της Καβάλας, εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 49χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορούνται δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις δράστες, το πρωί της 15ης Μαΐου 2015, μετέβησαν στην οικία της 86χρονης, όπου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ και προφασιζόμενοι επικείμενη παρακράτηση τραπεζικών καταθέσεων, ζήτησαν από αυτήν να τους παραδώσει τις καταθέσεις της, προκειμένου να τις διαφυλάξουν.

Στη συνέχεια, οι δράστες οδήγησαν την 86χρονη, με το όχημά τους, σε τραπεζικό υποκατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη χρηματικού ποσού από τις καταθέσεις της και να το παραδώσει σε αυτούς. Η 86χρονη εισήλθε μόνη της στο υποκατάστημα για να προβεί στην παραπάνω ανάληψη, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη της, καθόσον οι τραπεζικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησής της και ακολούθως οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.