Η αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιέγραψε όλα όσα είδε, μιλώντας για την επίθεση που δέχτηκαν ο 34χρονος μουσικός και οι φίλοι του από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. «Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, τονίζοντας πήραν μέρος στην επίθεση τουλάχιστον 12 χρυσαυγίτες.

«Όταν ο Ρουπακιάς κατέβηκε από το αυτοκίνητο δύο τρεις από αυτούς που χτυπούσαν τον Παύλο και δύο φίλους του που είχαν μείνει πίσω, έκαναν κλοιό γύρω του κι αυτός αγκάλιασε τον Φύσσα. Είδα δύο κινήσεις του χεριού του. Μετά καταλάβαμε τι είχε κάνει».

Η μάρτυρας που διαμένει στην περιοχή, είπε πως όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

«Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες. Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας. Οι φωνές έγιναν πιο έντονες, αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροϊδεύουν, ενώ η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις. Δύο – τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα. Μου πήγε το μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες.Έβριζαν, “θα σας γ….”, “γ… τη μάνα σας”. Αυτοί που φόραγαν μπλούζες Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως. Από μια παρέα με δύο γυναίκες, περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν “μ…, τρέξτε”».

Πρόεδρος: Αντιληφθήκατε ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί;

Μάρτυρας: Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν.

Πρόεδρος: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;

Μάρτυρας: Ναι, κοκαλώσαμε. Ένιωσα βέβαια ότι δεν κινδύνευα εγώ εκείνη τη στιγμή. αλλά κάποιοι άλλοι. Η παρέα των δέκα πέρασε από μπροστά μας. Ο Φύσσας είχε μείνει πίσω. Από τους είκοσι-τριάντα που ήταν στην Τσαλδάρη έχουν περάσει περίπου οι μισοί κι άρχισαν να χτυπάνε τα παιδιά. Τους χτυπούσαν με κράνη, με χέρια κι ένας σίγουρα με ρόπαλο.

Χτύπησαν τον Παύλο πισώπλατα

Πρόεδρος: Διήρκεσε πολύ αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Τρεις χτυπούσαν έναν. Κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν φύγετε ρε φασίστες. Σηκώθηκα όρθια . Έχουν μείνει τρία παιδιά, έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν. Αυτός γυρνάει προς το μέρος τους, έρχονται κι άλλοι 10 και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε όπως και τα τρία παιδιά. Δεν κινούνταν αμάξια. Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Άρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο-τρεις. Κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με τους υπόλοιπους και 2-3 στάθηκαν πίσω από τον Παύλο. Θεώρησα ότι το αυτοκίνητο ήταν ασφαλίτικο.

«Με μαχαίρωσε» φώναζε ο Παύλος Φύσσας

Η μάρτυρας είδε τον Γ. Ρουπακιά να μπαίνει στο αυτοκίνητο, την ώρα που ο Π. Φύσσας φώναζε πως τον είχε μαχαιρώσει.

Πρόεδρος: Πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ακόμα δεν είχα δει. Βλέπουμε έναν να βγαίνει από το αυτοκίνητο. Ο Παύλος γύρισε να κοιτάξει. Ο οδηγός που βγήκε κάνει δύο τρία βήματα πλησιάζει τον Παύλο και τον παίρνει αγκαλιά. Δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Παύλος, ήταν πολύ κοντά. Είδα μόνο δύο κινήσεις του χεριού του οδηγού του αυτοκινήτου. Οι άλλοι τρεις του είχαν κάνει έναν κλοιό. Ο οδηγός γύρισε και προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα φωνάζει ο Παύλος «με μαχαίρωσε» τότε καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είχε γίνει. Τον οδηγό τον έπιασε ένας της ομάδας ΔΙΑΣ.