Κλαίγοντας από την ταραχή της η μάρτυρας Δήμητρα Ζώρζου διέκοψε την κατάθεση της στην δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και βγήκε από την δικαστική αίθουσα. Είχε προηγηθεί η αναγνώριση του «σωματότυπου» κατηγορούμενου ως συνοδηγού του Γ. Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ», φέρεται, σύμφωνα με ποσά καταγγέλλουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής , να είπε ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζατζόγλου στην νεαρή κοπέλα που ήταν στο βήμα του μάρτυρα.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν η  πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας… Η κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωαν. Καζαντζόγλου είπε: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά».

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι αυτός;

Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός.

Καζαντζόγλου: (σηκώνεται όρθιος καθ΄ υπόδειξη της προέδρου) Κοίταξέ με καλά, με θυμάστε από  εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ναι…

Τότε ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι για να τον συγκρατήσει, φέρεται, σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να είπε :«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ». Η μάρτυρας ζήτησε διάλειμμα και κλαίγοντας βγήκε από την δικαστική αίθουσα.

«Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε», φώναξαν από την πολιτική αγωγή αλλά και από το ακροατήριο.

Με την επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της.

Με παρέμβασή της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για «να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος».

Η μάρτυρας συνεχίζοντας την κατάθεσή της υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα καθώς προέρχονται από απόκρυψη και δεν  μιλά κανείς από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου.

«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά την δεύτερη κατάθεσή της στην ανακρίτρια αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Η μάρτυρας πάντως συνέχισε να είναι ταραγμένη και μετά τη διακοπή, ενώ κάποια στιγμή ξέσπασε και πάλι σε κλάματα με αποτέλεσμα να διακόψει εκ νέου το δικαστήριο και η πρόεδρος να της ζητάει να ηρεμήσει.

Πρόεδρος: Αν μπορείτε να συνεχίσετε, πείτε μας γιατί βλέπω το πρόσωπο σας κάπως. Βλέπω κλάματα στα μάτια, ο μάρτυρας πρέπει αβίαστα, ανεπηρέαστα να καταθέτει για να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην αλήθεια. Θα κάνουμε διακοπή μισής ώρας κι αν είναι σε θέση η μάρτυρας συνεχίζουμε αλλιώς πάμε για την επόμενη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε και πάλι ένταση όταν συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν γιατί η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη απαθανάτιζε με τη φωτογραφική της μηχανή τους μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι φωτογραφίζει και τους ίδιους πάρα τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.