Κατά την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας, οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον μάρτυρα – αστυνομικό, αν εκτός από το σύνθημα «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» γνωρίζει και κάποιο άλλο σύνθημα, όπως το «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Μελιγαλάς».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις αλλά ο συνήγορος επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την υπεράσπιση φώναζαν «την πηγάδα, την πηγάδα» με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διακόψει και πάλι τη διαδικασία.

Με την επανέναρξη της δίκης το λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης με το συνήγορο υπεράσπισης του Ν. Μιχαλολιάκου να ρωτάει το μάρτυρα: «Είδατε ποτέ μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν ιδιωτική περιουσία;»

Με αφορμή το περιεχόμενο της ερώτησης αυτής η μητέρα του 34χρονου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, είπε από το ακροατήριο: «Η μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου», είπε.

Υπεράσπιση (που συνεχίζει να εξετάζει το μάρτυρα): Έχετε δει ποτέ φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, να καλούν σε επανάσταση τον κόσμο;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Ένας άνθρωπος πάει με το αυτοκίνητό του στο σημείο, αλλά άλλοι πέντε παρακολουθούν που τσακώνονται δυο. Αυτό πως το περιγράφετε σαν εγκληματική οργάνωση ή σαν παιδική χαρά;

Έντονη ήταν η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα: «Πόσο γελοίος είσαι; Τώρα κάνετε τη δουλειά σας; Γελοίο υποκείμενο», ήταν τα λόγια της προς το συνήγορο υπεράσπισης που χαρακτήρισε «παιδική χαρά» τον τρόπο που κινήθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δολοφονία του γιου της.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το σχολιασμό της κατάθεσης του μάρτυρα από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη.