Κάτι λιγότερο από 60.000 ευρώ πήραν οι ληστές από την Αγροτική Τράπεζα, στο Νέο Μοναστήρι του Δομοκού. Δεκαπέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι και ενώ είχε κλείσει το υποκατάστημα της ΑΤΕ και οι υπάλληλοι είχαν κλειδώσει την πόρτα και βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα, δύο άτομα με βαρύ οπλισμό, ο ένας με καλάσνικοφ, ο άλλος με πιστόλι, έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα και μπήκαν στην Τράπεζα.

Ζήτησαν από τον ταμία και πήραν τα χρήματα, που εκείνη την ώρα υπήρχαν στα ταμεία της ΑΤΕ και που ήταν περίπου 17.000 ευρώ. Δεν έμειναν, όμως, ικανοποιημένοι από το ποσό αυτό και υποχρέωσαν τον ταμία να ανοίξει το ΑΤΜ της Τράπεζας και από μέσα πήραν όσα χρήματα υπήρχαν, που υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 40.000 ευρώ.

Οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους της περιοχής και, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν και συνεργοί που τους περίμεναν έξω από την Τράπεζα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε Φθιώτιδα, Καρδίτσα και Λάρισα, αφού το Νέο Μοναστήρι βρίσκεται στα όρια της Φθιώτιδας με την Καρδίτσα και τη Λάρισα. Έγιναν μπλόκα παντού, αλλά οι έρευνες δεν απέδωσαν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Ασφάλεια Λαμίας έχει στα χέρια της κάποια στοιχεία, τα οποία προσπαθεί μεθοδικά να αξιολογήσει.