Ένας 38χρονος άνδρας, πρώην μοντέλο, συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών στην περιοχή του Ασπροπύργου με 27 κιλά κοκαΐνης. Σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε δια θαλάσσης σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, φέρεται να ήταν μέλος ο 38χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που μετέφερε δια θαλάσσης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ειδικότερα, χθες, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της οργάνωσης, ένας Έλληνας, ένας υπήκοος Γουιάνα και ένας υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 38, 48 και 38 ετών αντίστοιχα, ενώ κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οργάνωση μετέφερε τα ναρκωτικά εντός τεσσάρων διαφορικών αξόνων οχημάτων

kok5 kok2