Την ποινή των ισόβιων δεσμών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 46χρονο, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 29χρονου Γεωργιανού, τον περυσινό Οκτώβριο, σε γειτονιά της Καλαμαριάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Αιτία της ανθρωποκτονίας φαίνεται ότι ήταν ένα χρέος της τάξης των 30 ευρώ που είχε ο κατηγορούμενος προς το θύμα, προερχόμενο από τζόγο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους, καθώς ήταν θαμώνες σε καταστήματα με φρουτάκια. Σε ένα από αυτά τα καταστήματα όπου σύχναζαν, ο 46χρονος Έλληνας δανείστηκε από τον νεαρό άνδρα 30 ευρώ, ποσό το οποίο ο αλλοδαπός ζήτησε επίμονα πίσω το ίδιο βράδυ.

Θύτης και θύμα πήγαν μαζί στο σπίτι του πρώτου στην Καλαμαριά, όπου ο 46χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμα κι επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με μαχαίρι. Αφού διαπληκτίστηκαν, ο 46χρονος επιτέθηκε στο θύμα με το μαχαίρι, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος. Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν περαστικοί που ειδοποίησαν τις Αρχές.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τον νεαρό αλλοδαπό, αλλά ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.