Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε ιερούς ναούς και δύο απόπειρες κλοπών σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ερευνών από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την αξιοποίηση στοιχείων που οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του 32χρονου που κατά το χρονικό διάστημα από 21.08.2015 έως και 23.08.2015 είχε διαπράξει δύο κλοπές σε ναούς, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 1.300 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης επιχείρησε ανεπιτυχώς δύο φορές να διαπράξει κλοπή και σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας 48χρονου, στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, στη μία περίπτωση είχε ως συνεργό 20χρονη φίλη του για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία. Σε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει ο άνδρας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους εφημέριους των ναών.

Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται η περίπτωση ο συλληφθείς να εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών. Τόσο ο 48χρονος όσο και η φίλη του θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.