Την ενοχή για έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς εισηγήθηκε αγορεύοντας ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Δημ. Δασούλας. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας εκτιμώντας τα στοιχεία της διαδικασίας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι:

Χαρ. Χατζημιχελάκης:Για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκεύη και κατοχή τριών εκρηκτικών βομβών, απλή συνέργεια σε έκρηξη και απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά ,ενώ ζήτησε την απαλλαγή του για τις υπόλοιπες πράξεις.

Παν. Αργυρός: Ένοχος για συγκρότηση, κατασκεύη και κατοχή δυο εκρηκτικών βομβώ, απλή συνέργεια στην έκρηξη και αθώος για τα λοιπά αδικήματα.

Γιωρ. Καραγιαννίδης: Ένοχος για συγκρότηση, απλή συνέργεια σε κατασκεύη μιας εκρηκτικής βόμβας, αθώος για τα λοιπά αδικήματα.

Π. Μασούρας: Ένοχος για συγκρότηση, απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βόμβών, αθώος για τις άλλες πράξεις .

Κωνσταντίνα Καρακατσάνη: Ένοχη για συγκρότηση, απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βόμβών, αθώα για τις άλλες πράξεις.

Αλ. Μητρούσιας: Ένοχος για συγκρότηση, αθώος για τις υπόλοιπες πράξεις.

Ο εισαγγελέας σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπει το κατηγορητήριο. Επισήμανε ότι η συμμετοχή δεν σημαίνει απαραίτητα και ενοχή για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης αν δεν υπάρχουν αποδείξεις καθώς και ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν είναι από μόνη της ασφαλές κριτήριο.
Τέλος ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την πλήρη απαλλαγή για όλες τις αξιόποινες πράξεις για τους Εμμ. Γιόσπα, Ερρ. Ράλλη, Νίκ. Βογιατζάκη.