Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του εστιάτορα των εφοπλιστών στην Ύδρα, που «έσβησε» σε 15 μόλις λεπτά από ασφυξία, εσωτερική αιμορραγία και έμφραγμα.

Η αδίστακτη συμμορία των εννιά Γεωργιανών, που κατηγορείται ότι βασάνισε τον άτυχο 67χρονο, ήταν ψύχραιμη και για το μόνο που αγωνιούσαν ήταν πώς θα φύγουν από το νησί.

«Άκουγα τα μουγκρητά του άντρα μου από τους πόνους στον κάτω όροφο του σπιτιού. Κατάλαβαν ότι του έκαναν βασανιστήρια για να τους πει πού έχει τα χρήματα. Εμένα με είχαν δέσει στην καρέκλα και είχαν φιμώσει. Με φύλαγαν δύο από τους ληστές» είπε στην κατάθεσή της η σύζυγος του 67χρονου.

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή ο άτυχος άνδρας είχε σπασμένα πλευρά και ρήξη σπλήνας, ενώ η ψυχραιμία και η παρατηρητικότητα της συζύγου έδωσαν στοιχεία στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα η γυναίκα μίλησε για τις σκόρπιες κουβέντες που άκουσε μεταξύ των δραστών και κατάλαβε ότι επρόκειτο για Γεωργιανούς, καθώς στην ταβέρνα απασχολείται ένα ζευγάρι από τη χώρα που ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό αναφέρει δημοσίευμα της Espresso.

Η συμμορία έφτασε σταδιακά στο νησί μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου. Σχημάτισαν διαφορετικές παρέες και έκατσαν στην ταβέρνα του 67χρονου. Κάθισαν σε διαφορετικά τραπέζια με θέα όλες τις πλευρές του διόροφου σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα, για να κατοπτεύσουν τα «τρωτά» σημεία του σπιτιού. Έφαγαν και ήπιαν σαν κύριοι και όταν το ζευγάρι έκλεισε το μαγαζί, τους ακολούθησαν και μπήκαν από το δεύτερο όροφο σκίζοντας τη σήτα του μπάνιου.

Στις 3:30 το ζευγάρι των αρχηγών έφυγε με θαλάσσιο ταξί προς τη Βάρκιζα έχοντας μαζί τα 47.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από τον εστιάτορα. Στις 5 προσπάθησαν να φύγουν και οι υπόλοιποι Γεωργιανοί αλλά δεν υπολόγισαν τον αστυνομικό του τμήματος της Ύδρας που κάλεσε τον ιδιοκτήτη του θαλάσσιου ταξί να γυρίσει αμέσως. Όταν εκείνοι κατάλαβαν πως όλα είχαν τελειώσει, άρχισαν να πετούν στη θάλασσα τα κινητά τους τηλέφωνα.