Ποσότητες ναρκωτικών είχαν διακινήσει τους τελευταίους εννέα μήνες στην Πάτρα, τα μέλη σπείρας που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 34,27 και 19 ετών και ένα υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 21 ετών, ενώ αναζητούν έναν 27χρονο Έλληνα και ένα 30χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ηγετικό ρόλο στην σπείρα είχε και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Πάτρα.

Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, τα μέλη της εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε τοξικομανείς στη Πάτρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξακριβώθηκε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο τα μέλη της σπείρας είχαν πουλήσει 320 γραμμάρια κοκαΐνης και 140 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, σε περισσότερους από 100 τοξικομανείς.

Σχετικά με τους ρόλους που είχαν τα μέλη της σπείρας, οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 21,23 και 30 ετών, μαζί με ακόμη ένα ομοεθνή τους που αναζητείται, ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία και την απόκρυψή τους σε διαμερίσματα στη Πάτρα.

Όσον αφορά τον 23χρονο έγκλειστο των φυλακών, αυτός πραγματοποιούσε όλες τις επαφές με την Αλβανία, ώστε να εξασφαλίζεται η εισαγωγή των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 34,19 ετών και οι δύο 27χρονοι ήταν υπεύθυνοι για την διακίνηση και τη πώληση των ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς της Πάτρας.

Στο μεταξύ, σε έρευνες που έγιναν σε τρία διαμερίσματα που διατηρεί στη Πάτρα, ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν 137,8 γραμμάρια κάνναβης, πέντε δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε γλάστρες, δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες, ένα περίστροφο κρότου, 2.185 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των υπόλοιπων συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν, ένα πιστό αντίγραφο πιστολιού, με ένα γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μικροποσότητα κάνναβης, μια μοτοσικλέτα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.