Θύμα απατεώνων έπεσε ηλικιωμένος στην Κατερίνη.

Ως «πρωταγωνίστρια» ταυτοποιήθηκε μία 49χρονη, η οποία φέρεται ότι εξαπάτησε 85χρονο, από τον οποίο απέσπασε τμηματικά πάνω από 44.000 ευρώ. Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ύστερα από σχετική καταγγελία που δέχθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα, η 49χρονη προσέγγισε τον περασμένο Φθινόπωρο τον ηλικιωμένο άνδρα και τον έπεισε να της εμπιστευτεί τις οικονομίες του, προκειμένου να τις τοποθετήσει σε υποτιθέμενο επενδυτικό πρόγραμμα που θα επέφερε μεγάλη κέρδη. Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική, συνεννοήθηκε με -άγνωστο μέχρι στιγμής- συνεργό της, που προσποιούμενος τον ελεγκτή δανείων χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινώνησε με τον 85χρονο και του εξήγησε ότι επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία.

Με τον παραπάνω τρόπο, η κατηγορούμενη φέρεται ότι απέσπασε το διάστημα από τον περυσινό Οκτώβριο μέχρι τον προηγούμενη μήνα τμηματικά 44.100 ευρώ. Σε βάρος της 49χρονης και του συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.