Θύμα κάποιων «φιλόζωων» έπεσε μια γάτα στην Πάρο την οποία, όπως φαίνεται, την έκαψαν με ζεματιστό νερό με αποτέλεσμα να περιφέρεται γεμάτη πληγές στο σώμα της εδώ και δύο χρόνια στα σοκάκια της Παροικιάς. Ο τραυματισμός του ζώου ήταν εκτεταμένος και αρχικά του δόθηκε αντιβίωση, αλλά επειδή είναι αδέσποτο η λήψη των χαπιών δεν γινόταν σε καθημερινή βάση και έτσι οι πληγές δεν έχουν κλείσει.

Η εκδοχή ότι το ζώο τρίβεται ή κοιμάται σε σημείο που υπάρχουν χημικά δεν ακούγεται τόσο πειστική. Φήμες κάνουν λόγο για δύο μαθητές τους σχολείου της Παροικιάς που κακομεταχειρίζονται μικρά γατάκια συχνά. Μάλιστα όταν ένας γονιός τους ρώτησε σχετικά με ένα άλλο περιστατικό κακοποίησης γάτας, εκείνα παραδέχτηκαν ότι ήταν οι βασανιστές του. Δυστυχώς δεν είναι τα μόνα παιδιά που φέρονται βάναυσα σε ζώα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Πάρου – Αντιπάρου», έγινε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του «PAWS» (Paros Animal Welfare Society) που είναι ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά στη συνέλευση έδωσαν το «παρών» ελάχιστα μέλη του σωματείου, τα οποία είναι κυρίως αλλοδαποί και όχι ντόπιοι.

Πηγή: zoosos.gr