Την αντίδραση της οικογένειας Φύσσα προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να μην κάνει δεκτή την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής η οποία βαρύνεται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

«Απάντηση ζητάμε ποιος είναι ο αρχηγός» φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα προς το δικαστήριο. «Ποιος είναι ο αρχηγός, ποιος έδωσε την εντολή», συμπλήρωσαν ο πατέρας και οι φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού. «Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης;» διαμαρτυρήθηκαν. «Πώς θα βγείτε στην κοινωνία. Αν εσείς δεν τους δικάζετε τότε ποιος».

Στην πράξη, η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σημαίνει πως οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν μπορούν να εξετάζουν τα μέλη της ηγετικής ομάδας, δηλαδή των αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές, για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα.

«Σχέδιο είχαν»

Νωρίτερα, σε μια αποστροφή του λόγου του  ο συνήγορος υπεράσπισης Β. Καπερνάρος ανέφερε πως «στα νομικά δεν υπάρχει ο όρος δολοφονία υπάρχει η ανθρωποκτονία». «Σχέδιο είχαν» αντέδρασε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ενώ ένας φίλος του αδικοχαμένου μουσικού συμπλήρωσε: «Σας θίξαμε;».

Β. Καπερνάρος: οι συγγενείς έχουν απόλυτο δικαίωμα . Έχετε απόλυτο δίκιο, σας συμμερίζομαι…Πρόκειται για υποχρέωση νομική, επαγγελματική.

Οι συνήγοροι επανέλαβαν στις δευτερολογίες τους πως δεν δικαιολογείται παράσταση πολιτικής αγωγής και για να στηρίξουν το επιχείρημα τους επικαλέστηκαν σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Ο συνήγορος  του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας χαρακτήρισε τη δίωξη σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών «πολιτική και μεθοδευμένη». Όπως υπογράμμισε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέλειψαν «καταχρηστικά» να αναφερθούν στην μειοψηφία που σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα και στον εισηγητή Ν. Σαλάτα ο οποίος είχε την άποψη πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς οικονομικό όφελος. Μάλιστα, ο κ. Μιχαλόλιας αναφέρθηκε και σε προσφυγή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκη, για τούρκο πελάτη του στην οποία επικαλείται – για να τον υπερασπιστεί – την άποψη Σαλάτα περί εγκληματικής οργάνωσης.